Mercanlar Wood
Kayın Kaplama

Kayın Kaplama

Kayın Ağacı Doğal Ahşap Masa; Kayın ağacı açık renkli ve yeknesak gözeneklidir, oldukça sert ve çizilmeye karşı dayanıklı bir türdür.

Mercanlar Orman Ürünleri olarak doğal ahşap imalat tesislerimizde kayın ağacını işleyerek sayısız tasarımla birbirinden güzel doğal ahşap masa, doğal ahşap sehpa v.b. doğal ahşap ofis mobilyaları ve doğal ahşap ev eşyaları elde ediyoruz. Bu bakımdan kayın ağacı doğal ahşap mobilya üretimine iyi uyum sağlayan bir üründür. Kayın ağacı mukavemetinin daha da artırılması için buharlama işleminden geçirilmelidir.

Kayın ağacı, ülkemizde doğal olarak yetişen bir ağaç türüdür. Ancak Avrupa ülkelerinin fazlasıyla ilgi gösterdiği bir ağaç olması farklı çeşitlerinin de yetiştirilmesine neden olmuştur. Dünya genelinde bilinen 10 çeşit kayın ağacı türünü saymak mümkündür. Bunlar arasında Avrupa kayını, Amerika kayını, Çin kayını gibi kayın ağacı çeşitleri yer almaktadır. Yetiştiği ülkenin ismi verilmiş ağaç aynı zamanda Güney Çin, Japon, Meksika ve Tayvan gibi ülkelerde yetişerek yine bu ülkelerin isimleri ile anılmaktadır. Birçok alanda kullanım alanına sahip olan Kayın Ağacı, doğal sağlık reçetesi olarak ve ahşap malzeme olarak kullanılmaktadır.

Kayın Kereste Özelliği Nedir?

Buharlamada amaç kerestenin olası böcek ve mantar erozyonunu önlemek ve içerdiği nem oranını kerestenin her yerinde eşit olarak dağıtmaktır. Buharlamadan sonra kayın ağacı kalınlığa göre belirlenen sürelerde fırınlanır ve bu sayede kerestenin nem miktarı eşit dağılmış ve çatlamara, dönmelere karşı önlem alınmış olur. Buharlama sonrası kayın ağacı ile ilgili bir diğer değişimde rengindeki kızıllaşmadır. Buharlama zamanının uzunluğuna bağlı olarak, açık pembe renkli kayın kereste daha dolgun bir kırmızıya doğru renk alır. Bu renklenmenin nedeni ağacın doğal olarak içinde bulunan renklerin değişime uğramasıdır. Ayrıca bu renklenme her noktaya eşit ve kalıcı olarak dağılması sebebiyle lifler arasındaki renk farklılıkları giderilir.

Mercanlar Wood
Mercanlar Wood