Mercanlar Wood
Kereste Nedir, Ne İşe Yarar? Kereste Çeşitleri Nelerdir?

Kereste Nedir, Ne İşe Yarar? Kereste Çeşitleri Nelerdir?

Günlük hayatta kullanılan pek çok eşyanın ham maddesi çeşitli malzemelerden oluşmaktadır. Bu eşyalara hammaddelik yapan ürünlerden biri de ağaçlar olmaktadır.

Ağaç kullanılarak yapılan pek çok eşya olduğu gibi bu malzemelerden farklı alanlarda da yararlanılmaktadır. Kerestede bir ağaç olarak geniş kullanıma sahip bir malzeme olmaktadır. Kereste pek çok sektörde geniş bir kullanım alanı olan malzemelerin başında gelmektedir. Bu ahşap malzeme ile yapılmış çok sayıda ürün bulunmaktadır.

 Kereste Nedir, Ne İşe Yarar?

Kereste başta inşaat sektörü olmak üzere marangozlukta da kullanılan kesildikten sonra işlenmeye hazır hale getirilen ağaçlara denilmektedir. Keresteler ormanlardan elde edilmektedir. Bu durumdan hareketle kerestelerin hammaddesi ormanlarda yer alan ağaçlar olmaktadır. Keresteler sadece ev yapımında değil pek çok sanayide ham madde olarak kullanılmaktadır.

İnşaat sektöründe keresteye duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle kerestenin değeri de artarak devam etmektedir. Kereste kullanılarak evler, kapılar, döşemeler, kasalar, iskeleler ve pencereler yapılmaktadır.

 Kereste Çeşitleri Nelerdir?

Kereste ham maddesi ağaç olan bir malzeme olmaktadır. Yapılar başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan kerestenin çeşitleri bulunmaktadır. Bunları şu şekilde belirtmek mümkündür: Yumuşak ağaçlardan yapılan keresteler. Bu keresteler daha çok ambalaj ve yapı alanında kullanılmaktadır. Bunlar çam, ladin, kavak ve köknar olmaktadır. Sert ağaçlardan yapılan keresteler ise mobilya sektöründe kullanılmaktadır. Bu kerestelerin başında kayın, meşe, ceviz, kestane gelmektedir.